В 21 в., жената е много неща или поне ѝ се налага да бъде. Тя е домакиня, бизнес дама, майка, съпруга и какво ли още не. Съвременната жена е като хамелеон, който се приспособява към всяка ситуация и често го прави да изглежда толкова лесно и естествено, та чак ни се иска да „ѝ свалим шапка“. Разбира се, във века не технологиите и светкавично бързото развитие на всякакъв вид джаджи, и тя се нуждае от помощници, които да улесняват ежедневието ѝ. И не – не става въпрос за секретарката, с която обсъжда клюки след работа на по чаша(и) бяло вино. Не говоря и за готиния шофьор, на когото казва да мине по най-заобиколния път, защото „днес не бърза“. И детегледачката не влиза в списъка, въпреки че едва ли някоя жена би отказала възможност за малко me-time. Ей така за разкош.

Помощниците, на които е посветена тази статия, са онези джаджи, без които една жена не може. И понеже цифрата 3 е прекалено комерсиализирана, нека бъдат 5. :)

1. Смартфон. Не е никаква изненада, че тази джаджа попада под номер 1. В днешно време, функциите на телефона са много повече от просто средство за провеждане на разговори. Той е навигатор, музикален плеър, фотоапарат, а приложенията, които можеш да си инсталираш са безбройни. Без проблем заместват фитнес инструктора, ходенето на безсмислени срещи, ходенето до ресторанта за обяд или мъкненето на големия, тежък бележник. С една дума – смарт.

2. Ключодържател с фенерче. Ключът за вкъщи, за офиса, за колата, за другото вкъщи (при мама и тати, защото няма какво да се залъгваме – знаем, че си го пазиш), за пощенската кутия, за шкафчето във фитнеса ... всички те са (не)грижливо закачени на ключодържателя. Проблемът идва в момента, в който трябва да ги използваш, а около теб е толкова тъмно, че едва виждаш къде ходиш. Разбира се, можеш да си включиш светкавицата на телефона, но това са излишни действия и губене на време.

3. Мултифункционална кафе машина. Времето рано сутрин, преди да се захванеш с ежедневните задачи, винаги изглежда ужасяващо малко, та се чудиш от какво да се откажеш или да претупаш. Кафето, със сигурност, не трябва да бъде едно тях. Приготвянето на качествено еспресо, капучино, лате макиато и дори безкофеиново кафе, си е истинско изкуство. Но не е нужно да отделяш много време, за да ги направиш, ако съществува бърз начин. Инвестирането в качествена, мултифункционална кафе машина е оправдано в дългосрочен план и несъмнено е джаджа, от която всяка жена се нуждае.

4. Power bank. Външната батерия си е уникално удобство. Тя влиза в употреба не само на жените, но и на мъжете. Важно е, обаче, да отбележим, че представителките на нежния пол произнасят почти три пъти повече думи за един ден, отколкото мъжете. Ето защо, вероятността на дамите да им падне батерията на телефона по-бързо от колкото на мъжете, е гоооляяяма. За това – застраховайте се с предварително зареден power bank. Защото, всички знаем, че разговорът с приятелка започващ с думите „Обаждам ти се да те чуя за 5 минути“, никога, ама никога, не продължава 5 минути. :)

5. Епилатор. Нека бъдем честни. Ножчетата за бръснене са далеч в миналото и всяка уважаваща себе си жена, знае че ефектът им е краткотраен, а последиците - неприятни. Кола маската, от друга страна, е добър вариант за премахване на нежеланото окосмяване. Но до момента, в който козметичката ти излезе в отпуск, майчинство или пък си намери някаква безумна причина, за да те отсвири. И ето, че идва моментът, в който ти се налага да посегнеш към епилатора. Слава Богу, сегашните епилатори са доста по-усъвършенствани от онези, с които приятелките ти имат кошмарни преживявания преди 5 години. Днес, те предлагат много екстри, пък и размерът им е пренебрежително малък в сравнение с огромната женска чанта. Така че, запасете се с един и бъдете спокойни, че неочакваното пътуване няма да ви изненада.

Автор:

Зорница Петрова