AOC, водещият международен бранд за гейминг монитори, разширява своята продуктова категория за гейминг аксесоари, която за първи път беше представена през март с двата модела слушалки GH200 и GH300. Сега продуктовата линия се обогатява с нов хедсет (GH401), както и с гейминг периферия: мишки, истински механични клавиатури и такива, които придават усещане за механични клавиатури, както и подложки за мишки. Новите продукти са разпределени в три сегмента, за да отговарят на нуждите на различни типове потребители: състезателната серия AGON 700 на ниво електронни спортове, среден клас серия 500 и базовата серия 200. Новите аксесоари са заявка за разширяване на категорията с повече продукти в близко бъдеще.

Геймърите знаят, че за да спечелят надмощие на състезателното бойно поле, от значение за успеха са не само уменията, но и подходящото оборудване. Гейминг мониторите на AOC с висока честота на опресняване и ниско време за реакция осигуряват бърза визуална обратна връзка, така че играчите могат да реагират мигновено. С новите попълнения в портфолиото на AOC геймърите ще получат почти пълна игрова екосистема, която ще им позволи да избегнат затрудненията с периферията си, а действията им ще бъдат превеждани в света на играта възможно най-точно инай-бързо.

“Откакто AOC влезе в света на игрите, ние се стремим да създаваме най-добрите продукти на пазара. Като #1 в сегмента на гейминг мониторите, ние се посвещаваме на идеята да разширим нашата история на успеха още повече. Затова сме развълнувани да представим изключително адаптивни и вдъхновени от опита ни гейминг аксесоари, които перфектно се допълват с останалите продукти на AOC” – заяви Щефан Зомер, Директор Маркетинг и Бизнес мениджмънт в AOC International Europe.

Превъзходни гейминг клавиатури

Първокласната AGON клавиатура AGK700 със 115 програмируеми клавиши е оборудвана с висококачествени Cherry MX Blue/Red суичове за по-добра звукова и тактилна обратна връзка, като включва n-key rollover (неограничен брой едновременни натискания на клавишите) и 100% anti-ghosting за плавно гейминг преживяване. Алуминиевият корпус на AGK700 е здрав и предназначен за напрегнати състезания.

Специалните макро клавиши позволяват клавиатурата да контролира гейминг режимите (RTS, FPS, Racing) и RGB подсветката на определени AGON монитори, за да обедини цялата AGON екосистема. Синхронизацията на осветлението позволява цялото оборудване - от монитора до мишката, клавиатурата и подложката – да пулсира цветно в унисон. AGK700 идва с магнитна, подвижна подложка за китки с кожено покритие за допълнително усещане за лукс. Функцията USB pass-through добавя лесно достъпен USB порт за свързване на други периферни устройства.

Средният клас GK500 със 104 програмируеми клавиши е оборудвана с Outemu Red/Blue механични суичове, n-key rollover и 100% анти-гоустинг. Освен това GK500 е съвместима с Light FX на AOC и може да се синхронизира с мониторите. Както AGK700, така и GK500 идва с допълнителен комплект W, A, S, D клавиши и оплетен USB кабел с конектор със златно покритие. И при двата модела профилите на клавиатурата могат да се запазят на вградената памет чрез софтуера G-Tools, а по-късно да бъдат променени директно от клавиатурата без нужда от софтуер. Предлагането на вариантите на механичните клавиатури GK500 и AGK700 с Blue или Red суичове може да се различава в зависимост от държавата.

Базовата гейминг клавиатура GK200 е снабдена с мембранни суичове, които придават усещане за „механична клавиатура“. Тя е устойчива на разливане, за да се чувстват геймърите сигурни, ако случайно разлеят любимата си напитка в разгара на битката. GK200 е оборудвана със светлинни ефекти, имитиращи дъга, за допълнителен акцент, а за още повече удобство при продължителни игрални сесии, тя идва с подвижна подложка за китките.

Изключително прецизни гейминг мишки

Новата продуктова линия периферни устройства на AOC включва и гейминг мишки в три варианта, които използват висококачествения оптичен сензор Pixart. И трите мишки поддържат 1000 Hz скорост на отчитане и 1 мс време за предаване. AGM700 и GM500 могат да синхронизират RGB подсветката си със сериите клавиатури 500/700 и определени AGON монитори. И двете мишки са снабдени с 1,8 м USB кабел с оплетка и конектор със златно покритие.

Премиум мишката AOC AGM700 е подходяща за ползване с дясна ръка и има функции, които позволяват повишено ниво на персонализация. Сензорът Pixart 3389 предлага 16000 Real DPI резолюция, 400 инча/сек. скорост на проследяване и 50 g ускорение, за да отговори на бързите движения на геймърите, които играят състезателни игри. Теглото на мишката може да се настройва с пет допълнителни тежести (по 5 г всяка), за да се постигне максимална ергономичност. За допълнителна издръжливост в левия и десния бутони са вградени висококачествени Omron суичове с 50 милиона натискания живот.

AOC GM500 е подходяща за ползване с лява и дясна ръка и е оборудвана с Pixart 3325 сензор, който поддържа 5000 Real DPI резолюция, 100 инча/сек скорост на проследяване и 20 g ускорение, за да може с лекота да проследява точните и бързи движения. GM500 също има издръжливи Omron суичове. Всичките ѝ 8 бутона са програмируеми с помощта на AOC G-Tools.

AOC GM200 е мишка за дясна ръка с 6 бутона и сензор Pixart 3519 (4200 real DPI, 48 IPS и 10 g). За повече прецизност бутонът за превключване на DPI позволява бързо преминаване между 800-1600-2400-4200 DPI.

Солидна основа

Подложката за мишка AMM700 придружава клавиатурите и мишките от серията AGON и завършва целия пакет. Микротекстурираната повърхност предлага лесно движение и осигурява точно проследяване на гейминг мишките, а гумената основа срещу плъзгане гарантира, че мауспадът няма да се движи неволно. Страничните RGB LED диоди могат да бъдат персонализирани с 4 светлинни ефекта и могат да се синхронизират с останалите AOC периферни устройства/монитори чрез G-Tools софтуера.

С новата гейминг периферия AOC усъвършенства своята гейминг екосистема, за да създаде по-завършено и по-хармонизирано гейминг оборудване, като извежда игралното преживяване на изцяло ново ниво. Очаквайте още вълнуващи гейминг продукти от AOC!

G-Tools
За персонализация на бутоните на мишките и клавишите на клавиатурите, записвания на макроси и управление, персонализиране на RGB ефекти и синхронизация на светлинните ефекти между различни устройства, AOC разработи свой собствен софтуер: G-Tools. Този софтуер ще бъде достъпен за сериите 500 и 700. Той се поддържа и от някои модели монитори AGON.

Всички AOC гейминг периферни устройства идват с 2-годишна гаранция.