Може би не са много потребителите, които си дават сметка колко много могат да променят начина си на работа само чрез смяната на офис монитора. Ако си мислите, че един модерен дисплей няма какво повече да ви предложи, много грешите. Ето защо.

Като начало, когато купувате нов монитор, той вероятно ще е по-голям от предишния ви. Philips 243B9 е нов модел, който предлага 23,8-инчов диагонал и най-подходящата за размера Full HD резолюция. Тя вероятно също ще е по-висока от тази на предишния ви монитор, което ще ви осигури повече виртуална екранна площ, допълнителни детайли и по-добра четливост на текста.

Още с пускането ще останете доволни от предлаганите от IPS матрицата цветове и ъгли на видимост. Освен чиста визуална красота, това ви носи и по-малко умора. А умората е чест спътник в натовареното офис ежедневие. Philips са се погрижили в още по-голяма степен за здравето на вашите очи, включвайки Low Blue технология за намаляване на вредната синя светлина и елиминирайки напълно трептенето. На разположение имате и няколко предварително настроени режима за различни приложения, които настройват яркостта, контраста, остротата и цветовото насищане в различни ситуации.

За по-добър тонус на работното място се грижи и добрата ергономия на Philips 243B9. Не е ежедневие да видим стойка, настройваща се по височина в този сегмент, но този модел предлага такава. Освен регулиране във всички посоки, тя по хитър начин може да приюти и кабелите, които обикновено се люлеят зад монитора. Самата стойка е стабилна и няма да ви дразни с трептене при докосване на бюрото.

Един кабел, който ще спестите, е този на уеб камерата, просто защото тя е вградена. Тя е с HD резолюция, осигурява качествена картина и за десерт поддържа Windows Hello, така че бързо да се логвате без PIN или парола. В случая вградена означава, че камерата се прибира обратно в корпуса на монитора с леко натискане, така че и най-параноичните могат да са спокойни.

Скритите козове на модела са във възможностите му за връзка. Черешката на тортата е поддръжката на USB-C, с чиято помощ можете да свържете лаптоп само с един кабел, по който той не само предава картина и звук, но получава данни от офисната LAN мрежа и се зарежда. Освен това на гърба на монитора има 4-портов USB хъб по най-бързата спецификация USB 3.2, към който можете да включите нужната периферия, без да се налага да я разкачате всеки път, когато взимате лаптопа със себе си.

Удобството на този единичен кабел е нещо, което всеки заслужава. Отпадането на цяла плеяда дебели проводници е истинска глътка свеж въздух за подредеността и пространството на работното бюро.

И понеже стана дума за икономия, Philips 243B9 ще ви изненада в няколко направления. Вграденият PowerSensor „следи“ (безопасно, с инфрачервен лъч) за наличието на потребител пред екрана и автоматично намалява яркостта, когато излезете за обяд или отскочите до кафе машината. В дългосрочен план това пести немалко енергия и пари на компанията, както и въглеродни емисии на нашата планета. Трябва само да зададете едно то четирите нива на чувствителност, което предпочитате.

Мониторът е много екологичен и в друго отношение – той използва 85% рециклирани пластмаси и опаковка, която може да бъде 100% преработена, така че вашият въглероден отпечатък (и съвест) остават в приемливи нива.

Philips 243B9 без съмнение ще вдигне нивото на продуктивност и удобство при работа с компютър. Той притежава образцова ергономия, екологичност и качество на картината, което ще ви радва ден след ден. Нещо повече, той може напълно да преобрази работното ви място и да ви осигури така ценната допълнителна площ на бюрото и ако щете по-високо фън-шуй ниво ????. Ако можем да си пожелаем нещо в повече, това е малко по-модерно управление на екранните настройки, но така или иначе не се налага да ги променяте често.