Нека сложим ръка на сърцето и си го признаем – самият факт, че обмисляте дали да се сдобиете с 4K монитор, означава, че рано или късно ще го направите. Е, защо да не е рано, след като AOC предлага достъпни модели като U2879VF, който при това ще ви впечатли с доста интересни възможности.

За кого е U2879VF

Използваната TN матрица и наличието на FreeSync подсказват, че моделът е позициониран като геймърски продукт. Неговите 27 инча диагонал са напълно подходящи за целта, а наличието на HDMI 2.0 също благоприятства високите кадрови честоти. Така че, да, AOC U2879VF става за игри, макар входният лаг да не е образцов.

От AOC обаче умело насочват модела и към друга категория потребители с възможности. sRGB съответствието и технологията за постигане на еднородност на яркостта по цялата площ на панела, както и поддръжката на 10-битов цвят, правят U2879VF подходящ избор за професионалисти, които имат нужда хем от голям екран, хем от висока резолюция. В тяхна полза е и Flicker Free подсветката, която намалява умората на очите при продължителна употреба.

Наличието на функция Picture by Picture може да се окаже интересна и полезна опция в много случаи, например ако искате да работите на две PC едновременно или просто да гледате видео поток, докато работите.

Елегантен и стабилен

Мониторът се сглобява изключително лесно – необходимо е само да монтирате основата на стойката, защото самата тя е прикрепена към дисплея още в завода. Тя е стилна и стабилна, но това носи със себе си друг недостатък – не можете да я регулирате по височина или да я въртите настрани.

Профилът на екрана е 17 мм – съвсем прилична стойност, която го кара да изглежда по-скоро тънък и елегантен.

Без загадки при употреба

Управлението на екранните настройки е реализирано с хардуерни превключватели, които няма да ви оставят да се чудите дали сте ги натиснали. За по-естетично, те са прибрани на долната страна и не са директно видими.

Достъпът до портовете на задната страна също е удобен и ще ви спести заничане и свързване на куплунзи на сляпо.

Накратко – AOC U2879VF няма да ви разочарова със своите възможности, по-вероятно е по-скоро обратното. Той може да постигне доста добро цветово съответствие и то без да губите часове в калибриране. Ако виждате смисъл в преминаването към резолюция по-висока от QHD, то този модел със сигурност е едно изгодно (779 лв. с ДДС) и качествено предложение.