Красивите виртуални светове, в които обичаме да играем, носят истинска наслада за погледа, затова търсим начини да се потопим още повече в тях. Една от опциите е да използваме геймърски монитор с голям екран, който покрива много по-голяма част от зрителното ни поле в сравнение с класическите 24-инчови модели. Точно това предлага AOC G2790PX, който балансира умело между цена и възможности, за да предложи най-доброто в своя клас.

27-инчовият TN панел е с Full HD резолюция, която може и да се стори скромна на някои, но по-скоро ще зарадва потребители с по-стар хардуер. Факт е, че ако работите с текст и офис документи, пикселите са видими и това леко дразни, но в игрите едва ли ще го забележите. По-важното е, че времето за реакция от 1 ms в комбинация с рефреш до 144 Hz и FreeSync гарантират, че няма да има накъсване, замазване при движение и призрачни ефекти. Ако и това не ви стига, имате на разположение режим Low Input Lag и четири настройки за overdrive на пикселите, така че да изстискате максималното бързодействие от матрицата.

AOC G2790PX крие в ръкава си и няколко екстри от арсенала на по-големите и красиви братя от фамилията AGON. Това са чисто геймърски функции, които няма как да не бъдат оценени. Така например, имате на разположение три готови (FPS, Racing, RTS) и два потребителски режима, с които много лесно можете да сменяте цял набор от настройки на монитора в зависимост от типа игра. Освен това на помощ в игрите с много мрачни или ярки сцени идват Shadow Control и Game Color, които позволяват да настроите гамата и контраста, така че по-лесно да различавате обектите и противниците. А ако обичате шутъри, непременно изпробвайте Dial Point – мерник, който винаги стои в центъра не екрана за по-лесна ориентация.

И накрая, макар AOC G2790PX да се води бюджетен клас геймърски монитор, далеч няма да ви е срам да го покажете на приятели – той е семпъл, но стилен със своите черни и червени цветове и предлага много тънки рамки над и встрани на екрана, благодарение на което той на практика се слива с околността. Това, за което единствено си струва да помрънкаме, че липсва, е регулиране по височина, но него можете да получите във всеки модел от гамата AGON.