Превърнали сме се в енергийни вампири. Изпиваме батериите на мобилните си устройства сякаш на един дъх. Купуваме резервни батерии, носим по няколко power банки и искаме телефоните ни да издържат постоянна работа на поне 6 приложения, да го ползваме като интернет спот и не на последни място да издържа поне час разговори на ден. Едва ли има нужда да казвам – е, те такова животно нЕМА!

Дори прекрасният moto Z, на който аз съм щастлив потребител беше невъзможен за използване (с интензитета, който на мен ми е необходим за работа) преди да купя допълнителната батерия a.k.a Incipio offGRID™ Power Pack.

Макар да няма как да настигнем живота на батерията на Nokia 3310, има определени процедури, които съветвам да спазите, за да си гарантирате по-дълга експлоатация на върхово ниво :)

Ново устройство

Нов мобилен телефон, таблет, лаптоп? Честито! Вероятно устройството ще дойде с някакъв заряд на батерията, макар и не пълен догоре. Вече не е необхидомо както в зората на мобифоните да направите три пълни заряда от по 12 часа, за да не си прецакате батерията. И все пак, за да се разработи добре – използвайте джаджата докато угасне (демек се разреди напълно) и след това я заредете наведнъж докрай. Дори да е изкушаващи да измъкнете телефона си само за едно селфи от кабела и после пак да го включите – недейте. Новите телефони се зареждат супер бързо – ще стиснете зъби и ще го изчакате.

Включ изключ

Макар повечето наистина умни телефони/таблети да зареждат еднократно батерията и след това да спират и да подновява едва след като падне под 80% - препоръчвам да изключвате устройството от тока след като се е заредило веднъж. Както и да не подновявате процеса непрекъснато – да зареждате до 60%; след това да го ползвате докато се разреди до 35% и наново да подновите заряда… Това малко по малко убива батерията ви. Също не я оставяйте да гладува много – старайте се да стигнете до тока преди да е паднала под 20%