Мечо Пух отлично знае, че винаги може повече. Точно това са си мислели в MMD, пускайки чудовището Philips BDM4350UC. Докато се опитваме да свикнем с новия си 27-инчов монитор, заменил предишния 23-инчов, тук говорим за нещо чувствително по-голямо – цели 43 инча, което директно отпраща модела в сегмента на телевизорите. Да, Philips BDM4350UC може да се ползва за телевизор, но не в това е силата му.

Няма как да не се впечатлите, когато пред вас застане екран с целия си блясък на своите 108 см диагонал. Хубавото при този модел е, че той изобщо не изглежда тежък и масивен. Тънката рамка и елегантните крака даже му придават доста втален вид, който се потвърждава и от теглото – не е невъзможно сам човек да го премести.

Ще ви отнеме известно време да откриете бутончето за включване на задната страна, което за късмет беше щракнато в положение „I” още в завода. По-големият „културен“ шок идва с желанието да пипнете настройките на монитора, защото отпред няма нито един бутон или нещо, което да ви свърши работа за целта. Почесвайки се тайно, за да не разберат колегите, че сме изпаднали в ситуация „индианец пред пишеща машина“, все пак намирам отзад квадратно стърчащо „нещо“, което очевидно се движи в различни посоки. Този джойстик се оказва единственото ви спасение за избор на вход и настройка на картината, така че щете, не щете, трябва да свикнете с него. Не е особено трудно, но пък и не е много интуитивно и бързо – явно красотата иска жертви. Плюсът от цялото това неудобство е, че можете да приближите няколко 43-инчови Philips BDM4350UC и да си направите много прилична видеостена с изключително висока резолюция.

Като стана дума за резолюция, тези, които са по-навътре в нещата, сигурно вече са се досетили, че моделът е с 4K панел – напълно в духа на модата. И макар това да изисква много хубава видеокарта, за да гледате тази прелест при 60 Hz, предимството е в това, че можете да гледате картина от цели 4 независими Full HD източника едновременно. Освен мечтата на нощния пазач, това е и доста удобно за публични места като хотели и болници например, защото така може да бъде представена наистина много и различна информация, без да се налага да се инвестира в скъпи системи за управление на съдържанието. Ние примерно се забавлявахме да гледаме футбол в офиса, докато се правехме, че работим на по-голямата част от екрана. И ако вече се чудите как точно ще свържете четири видео източника, то сега е моментът да кажа, че Philips BDM4350UC разполага с два DisplayPort и два HDMI при това с поддръжка на MHL (признайте си, че винаги сте искали да видите екрана на телефона си на 43-инчов екран!). В допълнение е наличен и USB 3.0 хъб, който позволява да накичите доста периферия, без да се притеснявате, че кабелите ще ви дразнят – екранът ги скрива достатъчно добре.

Естествено, поместването на четири Full HD екрана при тази резолюция, е доста ценно и за графичните, видео и 3D дизайнери, както и за финансовите анализатори. Като качества екранът е на очакваното за Philips брилянтно ниво. Така че ако ви трябва наистина качествен „телевизор“ без допълнителното тегло за тунери, смарт измишльотини и архаични портове като SCART, компонентен, композитен и коаксиален, които все още неизменно присъстват в класическите телевизори, то Philips BDM4350UC е без аналог.