Едно от златните правила в света на мониторите е, че цената се определя преди всичко от размера. Така мечтата ви да имате голям екран за малко пари едва ли е лесна за реализиране. Хубавото е, че винаги има изключения, които могат да ни зарадват. Philips 284E5Q определено има достатъчно екранна площ и добрата новина е, че това няма да ви струва цяло състояние.

28 инча изобилие

Както вече сигурно сте се ориентирали по продуктовото обозначение, този модел има цели 28 инча екранна площ, което си е доста повече от стандартните вече 23-24-инчови модели. Така че, ако мястото наистина ви е основен приоритет – работите с много приложения едновременно, големи таблици или код, обработвате снимки или видео, то Philips 284E5Q предлага достатъчно голям размер за целта.

Повече делови, отколкото модерен

Външният вид на монитора определено няма да ви накара да се прехласнете. Дизайнът е съвсем класически (при това в черно). Липсват всякакви дизайнерски закачки и отклонения от обичайните форми. Пластмасата е с гланцово покритие, което означава, че мониторът пази спомен за всяко докосване от нечий пръсти.

Стойката е кръгла форма и поне според мен заема неоправдано много място предвид това, че мониторът остава леко нестабилен в посока напред-назад, заради големите си размери. Нещо по-модерно, разположено по дължината на екрана, щеше да е едновременно функционално и елегантно.

Също така, не очаквайте настройка по височина – цената на модела е предопределила липсата на тази екстра.

За сметка на това бутоните за управление на екранните менюта хитро са скрити на долната страна на рамката и са физически, а не чувствителни на допир, което прави работата с тях безпроблемна.

Екранът

Резолюцията е обичайната Full HD (1920x1080 пиксела) и при този размер изображението е на ръба да стане зърнисто. Използваната MVA матрица предлага широки зрителни ъгли, но дисплеят се нуждае от калибриране, за да покаже хубави цветове и контраст. За нещастие покритието на екрана отразява светлината доста добре, което може да е проблем, ако решите да го сложите близо до прозорец.

Свързаност

Philips 284E5Q предлага в общи линии основното, което ще ви е необходимо – 2 HDMI порта (единият с MHL поддръжка), както и аналогов VGA.

Моделът е подходящ и за окачане на стена, когато трябва да се показва информация на неголяма група от хора на близко разстояние. Вградените 7-ватови говорители също спомагат за употребата като информационен дисплей в обществени сгради.