Logitech G днес разкри Logitech G923 Racing Wheel and Pedals, състезателен волан от висок клас, който революционизира преживяването в рейсинг симулатори. Проектиран за максимален реализъм, G923 предлага TRUEFORCE™ - нова force feedback система с висока резолюция, която взима данни от програмния код за физика и аудиото в играта, за да осигури ултра реалистично преживяване.

„Един чудесен force-feedback състезателен волан може да направи разликата между това да пресечеш финалната линия пръв или да се завъртиш на пистата и да не завършиш изобщо,“ каза F1 пилота на McLaren Ландо Норис. „Новият волан Logitech G923 с TRUEFORCE дава на пилотите автентично преживяване и симулира детайлите, които усещаме като състезателни пилоти. Мога да почувствам дали задницата на колата изгубва сцепление или съм на път да се завъртя, което ми дава най-добрия шанс за бърза корекция и възможност да остана пред съперниците.”

TRUEFORCE е собствена force feedback технология с висока разделителна способност, която революционизира възможностите в поддържаните рейсинг игри. Използването на действителна физика в играта и аудио в реално време позволява на играчите да почувстват неща като рева на двигателите, движението на гумите по настилката, теренът на пистата и обратната връзка повече от всякога. TRUEFORCE се свързва директно с модулите на играта, обработва информацията до 4000 пъти в секунда, за да създаде реализъм и детайли от следващо ниво в поддържаните игри.

„През последните няколко години работихме с потребители на симулатори и професионални състезателни пилоти, за да разработим пълнофункционално и реалистично преживяване като никое друго,” каза Ujesh Desai, Генерален мениджър в Logitech G. „С TRUEFORCE наистина можете да почувствате пътя, заедно с всички по-малки възможности и детайли на състезателния автомобил. Той истински вдига нивото на преживяването и всеки, който го изпробва, си тръгваше с усмивка винаги!”

Проектиран за съвременните симулаторни състезатели, воланът и педалите G923 са модернизирани с волан от полиран метал, полирани педали и кожена облицовка за максимален комфорт. В допълнение, G923 е проектиран с голям набор от нови възможности, включително:

● Програмируем двоен съединител с launch control – позволява на състезателите да стартират по-бързо и по-чисто с програмируем двоен съединител, който осигурява максимална тракция и минимум пушек от гумите.

● Вграден индикатор на оборотите – вградените цветни LED светлини представят оборотния обхват и предупреждават пилота, когато доближава ограничителя.

● Контроли върху волана – контролите на играта за PlayStation 4 и PlayStation 5* конзоли са интегрирани върху волана за тотален контрол под пръстите.

● Прогресивен спирачен педал – включва нова прогресивна пружина за по-отзивчиво усещане, повече реализъм и контрол.

● 24-позиционен бутон за избиране – вграденият бутон за избиране позволява на състезателите да настройват тракцията, въртящия момент, автоматичния контрол на стабилността, спирачното усилие и др.

Цени и наличност

Logitech G923 Racing Wheel and Pedals ще работи с PlayStation 4 и PC при появата си на пазара в Европа през август 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 779 лв. с ДДС. G923 ще работи и с PlayStation 5* при появата на конзолата в празничния сезон в края на годината.