Спомням си защо се сдобих с карта на Globul още когато операторът встъпи (така да се каже) в длъжност по нашите земи. На всички им беше много писнало от страха, който Мтел внасяше по време на разговор с безумните ДВА ЛЕВА на минута; но тогава се появи неустоимата глобулска оферта – да вземеш карта без пари и да пращаш смс-и до полудяване също без пари.

Като бедни, но все пак разглезени тийнейджъри веднага цялата тайфа се сдобихме с по един B CONNECT и по цял ден пишехме смс-и. Връзката ми с алчния Мтел беше зад гърба ми, а възможността за безплатни съобщения ме опияняваше… както и всички около мен. Писането на смс-и беше основна форма на живот. Развих уникални способности на писане с палците върху един SIEMENS А35… Бях му настроила опциите на клавишите да пукат (все едно копчетата са твърди) докато пишех и това така истински пукаше, че съм сигурна, че родителите ми, съседите ми и хората, обречени на съществуване в периметър от 20 метра около мен са били готови да се подложат на лоботомия заради звука идващ от нон стоп писането на смс-и…Да, ама нали гърците са един народ, пропит с хитрост и лукави начини за зарибяване на клиенти J, бързо отразяха кранчето на безплатните смс-и и щем не щем пак трябваше да си плащаме за разговорите! Каква наглост и безочие – да си плащаш за нещо, което ползваш…. Не мога да преглътна все още тази идея… още малко ще ни задължат и данъците да си плащаме защото живеем в тая държава, ама това е една друга тема J.


Трябва да призная, че лека по лека (а и заради безплатните смс-и, които отвориха дверите на моето меркантилно сърце) аз се влюбих в новия оператор и дълго време го защитавах от всякакви нападки и безочливи обвинения за липса на покритие на много места :).


Добре де – ама любовта нали е сляпа само в началото и лека по лека хормоните и еуфорията започнаха да отстъпват място на здравия разум у мен и лекинко да ме дразнят определени факти, свързани с тяхното качество на услугите….


Тъй като е ставало въпрос колко много обичам да пътувам… е още повече обичам да говоря … и по време на пътуването в страната разговорът ми се прекъсваше доста често поради липса на обхват в най-различни точки на държавата. И.. Не – не си мислете, че говорим за някакви закътани селца, скрити в полите на някоя планина… аз изобщо не си падам по този вид туризъм и съм с дълбоко урбанизирана натура… с други думи – говорим за официални пътища част от международната пътна система, в която и нашата страна участва…


Тази липса на обхват събуди първите искрици на раздразнение на нашата вече поостаряла любов с Глобул… След това дойде и проблемът с Интернета, който е по-скоро изумително бавен почти навсякъде… дори в София не навсякъде хващах „H+” или “3G”, а да не ви говоря за някое по-закътано плажче…. И да – вече това съвсем уби нашата любов… започнаха да се прокрадват порочни мисли за развод, тъй като имаше чести скандали между нас… разбира се и некомпетентността на моя оператор в лицето на кол центъра допринасяше за яростните емоции, които предизвикваше комуникацията помежду ни. “Колко G ползвате” беше въпросът, който истински преля чашата! Въпрос, който ми беше зададен въпреки факта, че моят любим знаеше много добре, че не мога да ползвам повече, отколкото той реши да ми даде…


Като фен на скандинавската култура на правене на бизнес дълго време чаках да видя зашеметяващи по качество и удобство услуги, след като компанията бе придобита от норвежкия Telenor Group. За жалост на пазара на услуги и предложения за планове дълго време Globul се правеха, че не съществуват….


За това и един ден просто нервите ми не издържаха и подадох молба за развод, пардон – за прехвърляне на номера! Сега ползвам услугите на Mtel с изключително удобния (поне за мен) план ТРАНСФЕР. Сметката ми намаля два пъти и не се ограничавам въобще по никакъв повод…


Е, признавам си, че от време на време изневерявам на новия си брак с една карта от Виваком, която ползвам за стационарни телефони, но австриецът е разумен и вярвам, че ще подходи с разбиране към моите нужди.


Всичките ми тези перипетии от Мтел да се прехвърля на Глобул заради нещо безплатно, всичките надежди, че нещо ще се промени в услугите към по-добро ми напомнят на един стар виц:

Когато бях на 16 години си мечтаех да си имам гадже с големи цици.

На 18 най-после си намерих. Но нямаше никакви чувства. Затова реших да си търся сантиментално и много чувствително момиче.

На 21 си намерих. Тя беше толкова чувствителна, че се разплакваше от най-малкото нещо. По цял ден плачеше за какво ли не, а от време навреме заплашваше, че ще се самоубие.

Затова реших, че ми трябва темпераментно, динамично момиче.

На 26 си намерих. Тя кипеше от енергия, започваше едновременно десет неща и без да завърши нито едно на другия ден започваше нови десет. Отначало беше много интересно, но после започнах да се чувствам като идиот около нея. Много енергия, но без посока. Реших да си търся умно и практично момиче.

На 31 я намерих и се ожених за нея. Тя беше много умна и здраво стъпила и с двата си крака на земята. Беше толкова практична, че се разведе с мене и ми взе всичко което имах.

Сега съм стар и мъдър. И си търся момиче с големи цици!


Извинявайте за дългия пост, но емоциите около моите връзки винаги са в повече J

P.S. Написах този по време на #ОфисПодНебето, където слънцето печеше много, но имаше безплатен студен чай J

Предишен пост
Следващ пост