Мониторът си остава едно от най-обемистите периферни устройства, но технологичното развитие успява да повлияе благотворно и на този клас продукти. Екраните стават с все по-голяма резолюция, с повече цветове и по-широки зрителни ъгли, рамките - все по-тънки, а интерфейсите за предаване на цифровия видео сигнал – все по-бързи. Това не е самоцел, а следване на визията за увеличаване на продуктивността при работа с компютър – също както по-бързият смартфон с по-голям дисплей ви позволява да вършите повече и по по-приятен начин.

За да се сдобиете с модерен дисплей, който да включва всички тези изкушения на прогреса, не е нужно да похарчите голяма сума и това е по-скоро изненадващо. Но конкуренцията при компютърните монитори докара нещата дотам, че моделите в клас 23-27“ вече са на много достъпни цени и се надпреварват да ви предлагат екстри и ергономични предимства. Тук прагматиците ще започнат да сравняват резолюции, честоти и портове, но индивидуалистите ще търсят нещо повече от голи цифри, а именно – стил и оригиналност.

Дано има такива сред читателите, защото имаме готово решение за тях - Philips Moda 245C7QJSB, който е нещо повече от съвременен 24-инчов монитор. Това се вижда още на пръв поглед – дизайнерите са търсили максимално изчистена и ефирна форма и определено са успели да впечатлят с крайния резултат. Моделът има тънки рамки около екрана и изключителен профил, но това не е всичко. Специалната триъгълна стойка го кара почти да „стои във въздуха“, тъй като е супер ефирна и пестелива откъм заемано пространство. Именно стойката прави монитора здраво стъпил на бюрото, но модата взима своите жертви в случая – екранът може само да се накланя по хоризонтала, липсват други опции за настройка на неговата позиция.

Класният външен вид отговаря на възможностите на Philips Moda 245C7QJSB. Използваната Full HD IPS матрица радва с живи и наситени цветове, които покриват 100% от sRGB и гарантират, че виждате това, което фотографите и дизайнерите са сътворили. Управлението на екранните менюта е поверено на по-новото решение на Philips с петпозиционен джойстик на гърба и това е добре, защото хем е по-удобно, хем пази предната част на монитора абсолютно чиста от контроли. Моделът разполага и с всички нужни портовете за връзка – VGA, HDMI, DisplayPort, така че можете да го свържете към всичко – от стария компютър в гаража, до чисто новия ултрабук.

Това, което Philips Moda 245C7QJSB не е, е геймърски монитор и това ясно си личи по външния му вид, макар че няма да имате проблем в по-умерените откъм динамика игри.

Силните страни на модния модел на Philips са в това да ви осигури зрителен комфорт дори при продължително използване, както и да допринася за технологичния имидж на вашия дом или офис. Оставаме на вас да научите срещу каква сума можете да се сдобиете с изящното светещо лого на марката, но е сигурно, че ще сте приятно изненадани.