Имате много работа в офиса и ви трябва сериозна доза цветно настроение? Няма проблем да я получите от на пръв поглед скучно изглеждащия монитор AOC 24B2XH. Неговият скрит коз е качествения IPS панел, който ще ви възнагради с живи и натурални цветове, които можете да виждате от всяка позиция.

Първото впечатление от монитора не обещава нищо вълнуващо, но тъй като често красотата е в простотата, достатъчно е да го включите, за да видите разликата с моделите с TN панел. Той е готов за работа веднага след като включите кабела за захранване и HDMI към компютъра. Макар управлението на екранните менюта да не е еволюирало до изтънчените интерфейси, които вече очакваме навсякъде, след известно свикване ще успеете да настроите монитора. Можете да го направите и съвсем бързо и интуитивно с мишката, ако си свалите приложението от сайта на AOC. Всъщност няма какво толкова да настройвате, освен да включите функцията Low blue light, която намалява вредните вълни на синята светлина, които не са полезни за здравето в дългосрочен план. След като поработите с тази опция, сами ще се убедите, че тя щади зрението ви и съзнанието ви не се натоварва в такава степен дори при продължителна работа.

Стойката е сравнително масивна и стабилна, а плоската ѝ форма позволява без проблем да разполагате върху нея други дребни предмети, например мобилния телефон.

Отпред сте посрещнати от тънки рамки, които разсейват по-малко и показват, че модела е достатъчно съвременен. IPS матрицата с диагонал 23,8 инча с Full HD резолюция ще ви зарадва с живи цветове. Друго нейно предимство са широките зрителни ъгли, така че да виждате изображението със същите чудесни цветове и контраст от почти всякакъв ъгъл. Това е много полезно предвид липсата на много настройки на стойката, която може само да се накланя напред и назад – нормално предвид цената на монитора.

Задният панел е почти плосък и изчистен, която допринася за елегантния вид на AOC 24B2XH. В долната му част са разположени портовете за връзка, които включват D-SUB (VGA) и HDMI. Ако решите да ползвате втория, имате и удобен изход за включване на слушалки или колонки. За съжаление няма как да приберете кабелите към стойката – решение. Мониторът може безпроблемно да бъде монтиран на стена

Заради компактния си размер и оптимален диагонал, AOC 24B2XH е отличен избор и за дома, където освен за работа може спокойно да се ползва и за гледане на филми и спорадична игра. По взискателните потребители могат да си направят лесно конфигурация с 2 или 3 монитора, при която тънките рамки няма да дразнят погледа.

За запазване на вашето здраве допринася и технологията Flicker Free или по-просто казано липсата на трептене на подсветката, което елиминира напрежението и главоболието.

Мониторът предлага стандартна яркост и може да се ползва и в по-силно осветени помещения.

В заключение AOC 24B2XH ще ви даде картина която радва, но не натоварва очите и то на много добра цена. Макар да не изглежда супер атрактивно, той може да покрие широк кръг от приложения и да бъде много добра инвестиция, ако бюджетът ви не е много голям.