Ексклузивната лайфстайл марка Porsche Design и AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори[1] и IT аксесоари – разкриха нов изключителен геймърски монитор: PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M. Този 80 см/31,5” премиум дисплей за игри има уникален дизайн, вдъхновен от характеристиките и детайлите на спортните автомобили Porsche. Комбинирайки представяне от най-високо ниво с върхово качество и материали, PD32M перфектно подхожда на високооктановите надпревари на най-взискателните играчи, благодарение на кристалната 4K резолюция, 144 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция. PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M използва MiniLED технология на подсветката и поддържа DisplayHDR 1400 за създаване на несравнимо визуално преживяване.

„С нашия дългогодишен партньор Porsche Design създадохме иконичен и много способен геймърски монитор, който комбинира най-доброто от двата свята. Като истински устройство с широко предназначение PD32M идва с функции, които импонират на умелите и амбициозни геймъри, както и на създателите на съдържание и им позволява да подобрят своето представяне и продуктивност,” каза Stefan Sommer, Глобален маркетинг ръководител в TPV.

„Нашата амбициозна цел беше да създадем монитор от висок клас с изтънчен дизайн и върхови технологии. През 2020 г., Porsche Design и AGON by AOC си сътрудничеха за модела PD27, 240 Hz QHD геймърски монитор със стойка, пресъздаваща защитната клетка в състезателните автомобили Porsche. С второто поколение геймърски монитор ние разработихме следващото превъплъщение на вдъхновен от състезанията дизайн. Той интегрира дизайнерски препратки от волана и джантите на спортна кола,” каза Roland Heiler, Шеф дизайнер в Porsche Design.

Функционален дизайн, вдъхновен от спортните коли

Възможностите на стойката на PD32M определят нейната форма. Стабилността и здравината са ключови елементи в геймърската индустрия и като резултат тези качества са фино приложени към корпуса и пясъчно шлифованата отлята алуминиева стойка. Компактността също е от съществена важност при мониторите и затова дизайнът на обвивката на панела на дисплея следва функционалната подредба на вътрешните компоненти. Като резултат се получават плавни повърхности в задната част – от панела към корпусите на основните вътрешни компоненти. Налични са допълнителни визуални насоки, които упътват към различните конектори. В допълнение, с цел да се оптимизира визуално дебелината на панела, задният корпус е изтънен в краищата и създава трапецовидна форма, в която са поместени покритите с метална мрежа отвори за охлаждането и говорителите. Тези зони са индиректно осветени с RGB подсветка, за да могат по ненатрапчив начин да потопят играча и да подобрят общото геймърско преживяване като същевременно излъчват динамика. Нежните допълнителни детайли като осветената хоризонтална охлаждаща лента са вдъхновени от въздухозаборниците на спортните коли. Брандирането на продукта също присъства по открояващ се начин под формата на сменящо се прожектирано лого.

Усетете високата производителност

Не само дизайнът отличава монитора от другите геймърски модели на пазара; големият 31,5” екран стои стабилно на бюрото и може да се настройва по височина за по-добра ергономия. Стойката поддържа и обръщане във вертикален режим.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M има плосък IPS (AAS) панел, който възпроизвежда 1,07 милиарда цвята, за да покаже дори най-фините цветови оттенъци. Цветовата точност също е висока с 97% покритие на DCI-P3 за постигане на реалистични цветове и сенки. С интегрирането на най-модерната MiniLED технология на подсветката мониторът разполага с 1,152 затъмняващи се зони, които могат да светят индивидуално в зависимост от съдържанието на екрана. Мониторът може да показва както ослепителна слънчева светлина, така и много наситени черни сенки в същото време и затова е сертифициран с най-високото ниво на HDR поддръжка - DisplayHDR 1400. С до 1,400 нита пикова яркост, той далеч превъзхожда стандартната яркост от около 300 нита на съвременните геймърски монитори.

IPS панелът работи с изключително детайлна 4K резолюция (3840 x 2160) с висока честота на опресняване от 144 Hz. С истинско време за реакция от 1 ms GtG, призрачните ефекти между кадрите практически са елиминирани. С включването на Adaptive-Sync PD32M поддържа променлива честота на опресняване (VRR), което елиминира артефактите като накъсване и насичане. Мониторът е подходящ и за PC, и за конзолни играчи, благодарение на наличието на DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.1 порта. Той допълнително поддържа устройства с честота до 120 Hz при 4K по USB-C, както и сегашното поколение конзоли през HDMI 2.1.

Перфект избор за създателите на съдържание

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M върши също толкова добра работа като машина за продуктивност за създатели на дигитално съдържание, дизайнери, редактори и програмисти. Той е перфектният монитор за домашен офис с USB-C вход, което му позволява да получава сигнал и да предава захранваща мощност (до 90 W – в зависимост от HDR настройката) и данни към свързан лаптоп само с един USB-C кабел. Нещо повече, преносимите компютри могат да достъпват и използват всички устройства, свързани към 4-портовия USB 3.2 хъб на монитора – като клавиатури, мишки или външни дискове. И накрая, PD32M разполага с KVM превключвател, така че потребителите могат лесно да превключват между два източника като геймърско PC и работен лаптоп, докато използват един и същ комплект клавиатура и мишка. Мониторът може да изобразява картина от два източника едновременно в режим Picture-by-Picture (максимум в UHD при 60 Hz) през неговите DP, HDMI или USB-C портове.

Освен това PD32M е оборудван и с мощна озвучителна система. Два говорителя по 8W с подобрен DTS звук осигуряват богато и чисто аудио преживяване, каквото очакват геймърите.

Персонализирана RGB светлина

И макар PD32M да е единствен по рода си, той може да бъде персонализиран дори в още по-голяма степен. Устройството включва напълно индивидуална RGB подсветка (Light FX) на гърба на дисплея. При включване той поздравява потребителя с анимирано лого и специален звук. Екранното меню (OSD) е проектирано с уникална, лесна за употреба структура, а безжичното дистанционно е предназначено за потребители, които искат бързо до достъпят OSD настройките на монитора комфортно и с лекота. Не на последно място продуктът идва с USB флаш памет, която съдържа упътването и нужния софтуер.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M е наличен в магазините на Porsche Design, специализирани търговски вериги и онлайн на www.porsche-design.com, както и при избрани онлайн търговци на препоръчителна крайна цена от лв. с 3909 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q4