Глобалният технологичен бранд HONOR наскоро беше домакин на втория HONOR ESG форум за устойчиво развитие, който се проведе в градината Джиенфу на Дворцовия музей в Забранения град. Експертни и уважавани организации подкрепиха форума, включително Бюрото за насърчаване на инвестициите и технологиите (ITPO) на Организацията за индустриално развитие към ООН (UNIDO), Централната академия за изящни изкуства (CAFA) и Китайската асоциация за кръгова икономика (CACE). Форумът събра дипломати, международни организации, индустриални асоциации, университети и предприятия за провокиращи и проницателни дискусии относно устойчивостта.

По време на събитието HONOR официално представи своя ESG (Environmental, Social, and Governance) доклад за околната среда, обществото и управлението за 2023 г., който подчертава напредъка на бранда в насърчаването на младите, технологиите за добро (Tech for Good) и зелената трансформация към устойчивост. Междувременно изложбата от конкурса HONOR Talents Global Design Awards бе представена в Дворцовия музей и демонстрира непоколебимия ангажимент на HONOR за окриляване на младите и опазване на културното наследство.

Стимулиране на устойчиво развитие с технологични иновации

Като признат глобален технологичен бранд, HONOR възприема околната среда, обществото и управлението като дългосрочна стратегическа визия, която обхваща седем ключови области: опазване на околната среда, технологии за добро, поверителност, насърчаване на младите, корпоративна социална отговорност при доставчиците, развитие на работната сила и отговорно управление.

„Отдаден на ориентираното към човека устойчиво развитие, HONOR се стреми да насърчава иновативно, отворено и приобщаващо отговорно предприятие. Ние се стремим да надскочим настоящето и да създадем нов интелигентен свят за всички,” каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co., Ltd.

Насърчаване на млади таланти да разкрият потенциала си

Конкурсът HONOR Talents Global Design Awards се превърна в платформа и възможност за млади таланти от цял свят да покажат пълния си потенциал. През последните четири години конкурсът събра 25 000 кандидатури от над 40 пазара и 240 университета. През 2023 г. интерактивната арт инсталация „Какво се случва в камъка“, създадена от Юан Ши от CAFA, беше отличена с глобалното първо място. Тази инсталация кани посетителите да се включат интерактивно и да общуват с персонажи от династията Хан – взаимодействие, което улавя интригуващия сблъсък между технология и култура по изключително въздействащ начин.

Междувременно изложбата от конкурса HONOR Talents Global Design Awards беше представена в павилиона Янчун в градината Джиенфу на Дворцовия музей. След предишни изложби, проведени в централата на ООН в Ню Йорк, Пасео де ла Реформа в Мексико и Шпайхерщад в Хамбург, обект на световното културно наследство на UNESCO, конкурсът за насърчаване на младежта отново представи изложбата си в световна културна забележителност.

Ангажиментът на HONOR към технологиите за добро (Tech for Good)

Като част от стратегията си Tech for Good, HONOR остава посветен на разработването на ориентирани към човека технологии и продукти. За да отговори на дигиталните нужди на възрастните, както и на хората с увредено зрение и слух, HONOR предоставя изкуствен интелект, вграден в устройството, който чете текста върху екрана или предоставя субтитри, като по този начин преодолява дигиталното разделение чрез офлайн и персонализирани функции за достъпност. Към края на 2023 г., HONOR е разработил и внедрил 26 проекта, които предоставят технологиите по подходящ начин на възрастните, което означава 4,66 милиона потребители, облагодетелствани с функции за визуална помощ и над 940 000 потребители, подпомогнати с функции за слухова помощ.

По време на събитието HONOR демонстрира патентованата си функция за AI субтитри в реално време, която прави звука видим за хора с увреждания. „HONOR е избрал отворен и съвместен подход в предстоящите си инициативи Tech for Good. Чрез отворени сътрудничества ние разгръщаме напълно потенциала на изкуствения интелект в ESG и други области, като използваме синергията между изкуствения интелект, вграден в устройството и облачния изкуствен интелект,” каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co. Ltd.

Използването на чиста енергия достига 8% през първата година

HONOR взема предвид изменението на климата в своето корпоративно управление. С цел постигане на въглеродно неутрални операции до 2045 г., HONOR демонстрира сериозен ангажимент към по-чисто и устойчиво бъдеще и полага значителни усилия за намаляване на въглеродните емисии в своите продукти, производство и операции. От 2023 г. HONOR започна да използва чиста енергия в операциите си, като достигна 8% от потреблението на енергия само през първата година.

HONOR постигна забележителни резултати в ангажимента си към екологични продукти и производство. Водени от напредъка в изследванията и дизайна, избора на материали, издръжливостта и ефективността, 128 смартфона и таблета HONOR са получили екологичен сертификат CQC, довело до намаляване на емисиите на парникови газове с приблизително 876 тона. Междувременно иновациите в опаковките, въведени през 2023 г., постигнаха въглеродно намаление от над 650 тона.

Производственото съоръжение HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park е признато за зелена фабрика на национално ниво със собствено изградена фотоволтаична електроцентрала, която се очаква да генерира 700 000 kWh чисто електричество годишно.

По отношение на екологичните операции, HONOR въведе безхартиени операции във вътрешните си офиси и офлайн магазини, което намали консумацията на хартия, еквивалентна на спасяването на 108 бора Masson от изсичане през 2023 г.

През 2023 г. ESG проектите на HONOR получиха признание от множество авторитетни индустриални институции, включително Fortune China Best Designs и Bloomberg Green ESG 50.