За Mercedes-Benz 2016 е годината на роудстъри и кабриолети. Новият C-Class Cabriolet - последното попълнение в дългата гама от автомобили-мечта – прави своята световна премиера в Женева, както и моделът Mercedes-AMG C 43 4MATIC. Други символи на пролетта са двата обновени роудстъра SL и SLC, както и пърформанс моделите от Mercedes-AMG. Преди пазарния дебют на новия S-Class Cabriolet, в топ сегмента се появява Mercedes-AMG S 63 4MATIC в лимитираната версия "Edition 130". Този автомобил също така е препратка към 130 годишнина от изобретяването на първия моторен автомобил.И още, Mercedes-Benz ще покаже в Женева новия E-Class за първи път в Европа. Десетото поколение на бизнес лимузината поставя нови стандарти по отношение на дизайн, сигурност, ефективност и автомобилна интелигентност. Друг нов модел представен в Женева е Mercedes-Benz V-Class EXCLUSIVE

Mercedes-Benz Geneva 2016

Свеж въздух за всички: никой друг производител не предлага толкова много и толкова млади кабриолети и роудстъри колкото Mercedes-Benz Cars. Обновената гама от мечтани кабриолетисе простира от smart fortwo cabrio до S-Class Cabriolet. Със световната премиера на първия кабриолет на базата на C-Class, Mercedes-Benz запълва своето портфолио от кабриолети с мек покрив.

Новият кабриолет има отличителен характер и е атрактивен входен модел за клиентите, които искат да станат собственици на Mercedes Dream car. При желание може да бъде ободурдван с електрически ветробран AIRCAP и системата за отопление на нивото на врата AIRSCARF– за изключителен комфорт и пътуване със свален покрив 365 дни в годината. Ефективни, мощни двигатели доставят от 115 до 270 kW (156 до 367 к.с.) и окачване, създадено за повече динамика (с опция за въздушно окачване AIRMATIC ), осигуряват спортното динамично управление на автомобила. Новият C-Class Cabriolet ще бъде на пазара през лятото на 2016.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet: Отворен за максимално удоволствие от шофирането

Два нови Mercedes-AMG модела от C-Class пърформанс семейството са представени на Международното автомобилно изложение в Женева 2016. Освен C 43 4MATIC Coupé, бранда за спортни и пърформанс автомобили, базиран в Афалтербах, ще покаже и C 43 4MATIC Cabriolet. Също като купе версията, четири сезонният кабриолет комбинира 3.0-литров V6 битурбо двигател, който достига 270 kW (367 к.с.) с максимален въртящ момент от 520 Nm, бърза девестепенна автоматична трансмисия 9G-TRONIC, AMG Performance 4MATIC задвижване на четирите колела, което се предлага като стандартно оборудване. Уникалното за AMG прецизно окачване с по-твърда еластокинематика и тристепенното регулируемо демпфериране допълват преживяването под открито небе. Удоволствието от шофирането е в комбинация с висока ефективност. Например, Mercedes-AMG C 43 със свален покрив консумира едва 8.3 литра гориво на 100 километра (NEDC комбиниран цикъл на движение). Това съответства на 190 г. CO2/ км.

Новият Mercedes-Benz E-Class: най-интелигентната бизнес лимузина

Mercedes-Benz прави голяма стъпка напред към бъдещето с новия E-Class, чиято европейска премиера е в Женева. Десетото поколение на бизнес лимузината демонстрира изключителна изисканост с отличителен, чувствен дизайн и ексклузивен интериор. Новият Е-клас също отбелязва световната премиера на редица технически иновации. Те осигуряват ново ниво на комфортно, безопасно шофиране, плюс ново измерение на асистиращи за водача системи – наред с други иновации. С новия Drive Pilot, Mercedes-Benz прави следващата крачка по пътя към автономното шофиране. На магистрала и междуградски път системата не само е способна да поддържа автоматично автомобила на коректното разстояние от предното превозно средство, но и за първи път може да следва предния автомобил при скорост до 210 км/ч.Това значително може да улесни водача, който вече няма нужда да натиска постоянно педалите на газта и спирачката по време на шофиране. Също така водачът получава значителна помощ от Кормилния асистент за избягване на сблъсък – дори в леки завои.

За цялостното преживяване в автомобила значима роля имат инфотеймънт системата и контролните бутони.Опционалните екстри включват избор от два дисплея от следващо поколение, всеки с диагонал на екрана от 12.3 инча – за първи път в този сегмент. В допълнение, за първи път в автомобил, се използват чувствителни на докосване контролнибутони ('Touch Controls') в спиците на волана. По подобие на интерфейса на смартфон те реагират на хоризонтално и вертикално приплъзване на пръста, като позволяват на водача да управляваинфотеймънт системата, без да сваля ръцете си от волана.

Също така впечатляващ е изцяло новоразработеният дизелов двигател, който поставя нови стандарти по отношение на ефективността в този сегмент, в комбинация с олекотена конструкция и оптимални аеродинамични числа. Като опция се предалга ново многокамерно въздушно окачване, което гарантира изключителен комфорт и първокласна динамика. Комбинацията от всички тези иновации превръща новия E-Class в най-интелигентната лимузина в бизнес класа.

Легендата Mercedes-Benz SL: сега още по-динамичен

Нов външен вид за автомобилната икона: обновеният технически и визуално Mercedes-Benz SL ще се предлага на пазара от месец април 2016. Повече мощни двигатели, деветстепенната автоматична трансмисия 9G-TRONIC, DYNAMIC SELECT с пет режима за промяна на характера на автомобила и Active Body Control със стабилизираща функция в завой поставят легендарния автомобил на ново динамично ниво. Мекият покрив, с който може да се оперира в движение до 40 км/ч. и автоматичния разделител на багажното отделение, правят автомобила още по-подходящ за всекидневна употреба. Визуално предницата има значително по-спортен вид, с нов капак, нова броня и нови фарове.

Mercedes-Benz SLC: ново име, нова динамика

За да отбележи своята 20-годишнина, архетипният компактен роудстер ще бъде лансиран през април 2016 с ново име – SLC – както и със значително оптимизирана технология и подобрен външен вид. Промяната в името обозначава близката родственост на модела със C-Class. Има и нови попълнения в моделната гама – на върха в моделната гама е спортният Mercedes-AMG SLC 43 и входното ниво SLC 180. По отношение на визията, впечатляващите характеристики включват стандатно диамантена радиаторна решетка и интелигентната система за осветяване LED Intelligent Light System (като опция).

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet: limited "Edition 130"

Карл Бенц и Готлиб Даймлер изобретяват автомобила през 1886 година. Така, те създават традиция за непрестанно развитие и иновативни изобретения, която продължава и днес.Спортният и пъформанс бранд на Mercedes-Benz отбелязва тази 130 годишнина с ексклузивния модел Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet "Edition 130", който се отличава с изключително изящество на детайлите.

The Mercedes-Benz V-Class EXCLUSIVE – more luxury in this people carrier

Новият V-Class EXCLUSIVE издига стила, комфорта и функционалността на още по-високо ниво и представлява кулминацията в тази моделна серия. По този начин от Mercedes-Benz Vans подчертават своята нова дефиниця за многофункционален автомобил.