DC SN840 е топ моделът сървърен SSD с формат 2.5“ U.2, който Western Digital предлага за високи натоварвания и микс от операции за четене и запис. Той използва NVMe интерфейс, което му позволява да достигне високи стойности на IOPS и трансфер на данни, както и изключително ниска латентност при достъпа до тях.

Отличните работни параметри се базират на използването на 96-слойна 3D TLC NAND памет и двойната архитектура на контролера, гарантираща първокласна надеждност. Капацитетът на различните модели започва от 1.6TB и достига 15.36TB, като са налични версии с различна издръжливост – 1 DW/D или 3 DW/D.

Отличен в теста Aerospike ACT 6.1

Aerospike е дистрибутирана не-SQL база данни, която предлага светкавична скорост и гарантирано малко закъснение при четене и запис на данни в масиви от няколко милиарда записа и обем от порядъка на десетки или стотици терабайти. Тя отлично подхожда на бързите NVMe носители, където приложенията могат директно да записват върху SSD-тата.

За оценка на бързодействието на сървърните SSD се използва Aerospike Certification Tool, който извършва четения и записи в съотношение 66%/33% с блокове с размер 128KB и 1,5KB, така че да симулира реално работно натоварване.

Western Digital DC SN840 е сред най-добре представилите се сървърни SSD, като постига в теста 570K трансфери в секунда, а едва 2,29% от заявките са изпълнени с латентност по-голяма от 1 ms (100% под 8 ms). Тази производителност не се изменя и по време на 24-часови интензивни изпитания, което е впечатляващо.

Неслучайно от Western Digital твърдят, че този продукт е до 45% по-бърз при последователен запис и постига до 67% повече IOPS при смесено натоварване (503K IOPS при 70/30 четене/запис по спецификация). Максималната достижима скорост на трансфер при четене/запис е 3470 и 3330 MB/s.

Отличник и по отношение на сигурността

Освен водеща производителност Western Digital DC SN840 е снабден и с най-актуалните технологии за сигурност, включително Secure Erase, Instant Secure Erase, AES-256 криптиране и съответствие с TCG Ruby и FIPS 140-2.

Корпоративните възможности на модела включват още до 128 именни пространства, atomic writes, различни големини на секторите, SGL, NVMe-MI поддръжка.

Готов за широк набор от приложения

Ясно е, че подобен бърз SSD носител би паснал на всички приложения, но той е особено ценен при високопроизводителни изчисления, при миксирани натоварвания, в масиви, където се цели висока наличност, при приложения за работа с изкуствен интелект, транзакции и анализи в реално време, както и разпознаването на обекти и виртуализация.

NVMe SSD носителите Western Digital DC SN840 можете да намерите с 5-годишна гаранция при партньорите на официалния дистрибутор на марката – АСБИС България.