Сериозните геймъри са потребители, които са супер информирани, които се интересуват от новостите и не можеш лесно да излъжеш с цени. Да, те ще проверят всички линкове за продажба, ще прочетат няколко ревюра и ще изгледат 4-5 видео такива преди да направят покупка.

И това важи дори за традиционно обичаните от тях марки. Каквато безспорно е АОС. От години лидер на пазара на монитори, АОС не спира да ни изненадва с иновации и от хубав по-хубав модел.


Е, такъв е този, който ще разгледаме днес. С една уговорка – качеството струва пари и сме щастливи, че се докосваме до този модел. Признавам си – не ми се искаше да го връщам – но няма пълно щастие. Поне можах да поиграя на нещо близо до това, на което играят истинските професионалисти.

Както подсказва и самото име на модела AG254FG – по диагонал имаме 24 инча. А дисплеят реагира с буквално зашеметяващите 360 кадъра в секунда. И още радваме се на любимата IPS матрица; а резолюцията е Full HD или 1920 х 1080 пиксела.


Това, което забравих да спомена наскоро е, че АОС претърпяха ребранд. Различните им класове монитори се казват вече по различен начин и това в особена степен важи за геймърските модели. В случая наименованието пред модел AOC AGON PRO означава, че това е най-високият им клас – върхова технология.

В кутията има абсолютно всички кабели; дори и т.нар. козирка, която спира външната светлина (или по-скоро намалява влиянието й докато играем). Това е наистина полезно за професионалните играчи, които трябва да се потопят в играта и да не се разсейват. Още повече, че този модел с време за реакция 360 кадъра в секунда е създаден максимално за игрите, които се водят FPS. Там и по-малко от секунда невнимание може да ни коства голям демидж; а и победата в играта. Ако играем професионално и загуба на ранг!

АОС винаги са впечатлявали с дизайн и масивната стойка на AG254FG не прави изключение; Да не говорим за изключително приятния акцент с прожекцията на логото AGON в предната част в отвора на краката на стойката.

AOC AGON PRO AG254FG е истински удоволствие, а и честно казано дори за миг не сме съмнявали. Плавна графика, достатъчно добри цветове, яркост и контраст.

Не искам дори да чувам за това дали ще може да обработвате изображения, защото това е монитор за ГЕЙМИНГ. Вземете си нещо от професионалната серия и тогава ще може да имаме претенции към това как се справя със задачата техниката.

Моделът поддържа FreeSync и G-Sync, както и NVIDIA Reflex Analyzer, така че освен минимално закъснение ще получите и точна информация как се справяте с реакциите, когато включите съвместима мишка.

За финал – това е един прекрасен геймърски монитор. Не ,съжалявам. Това е един СТРАХОТЕН геймърски монитор. Дали трябва задължително да го имате – не. Той ще служи вярно само на хората, които искат да постигат близки до професионалните резултати. Но съм сигурна, че всеки негов притежател ще е повече от щастлив да „накаже“ своите противници в играта; или пък да изведе отбора на челните позиции.