У нас мненията за извитите монитори са доста полярни. Някой ги боготворят и твърдят колко потапящи в играта са; други са на коренно различно мнение. Аз ще реша за себе си, след като тествам този модел. Защо точно него? Първи заради повечето инчове. На пазара се срещат и по-малки модели с извивка, но лично моето крайно субективно мнение  е, че ако искаш усетиш предимствата на curved екрана – то играй широко! В буквален и преносен смисъл.

В случая на модела CQ32G3SU имаме 32 инча е те наистина успяват да покрият голяма част то зрителното поле на потребителя. На Играча. На този, който ползва страхотния АОС извит монитор.

Има ли разлика между извит и извит и какво трябва да проверим? Ами за всеки, който не е спал в часовете по математика – отговорът е очевиден. За всички останали – трябва да проследим радиуса на извивката. Повечето модели на пазара предлага извивка от порядъка на 1500R и 1800R. АОС CQ32G3SU е с радиус на извивката 1000 мм. Това прави самата извивка по-„осезаема“ или с прости думи – моделът е много по-огънат от колкото масово се предлага. Или изказване с още по-практическа насоченост – потапящото усещане е направо обгръщащо. След тази игра на думи – ми остава да кажа само NICE, a?

Като технология – колкото повече гледам спецификациите, толкова повече смятам, че някой е направим модела на AOC с доста мисъл ползвателя. Какво казват те:

- 32-инчов диагонал

- QHD резолюция

- VA матрица

- 165 Hz честотата на опресняване

- Поддържа FreeSync и G-Sync

Както винаги – в кутията ще намерите всички необходимо за модела. АОС си знаят работата и ни предлагат HDMI & DisplayPort, USB хъб с 4 бр. бързи конектори версия 3.2. Много се изненадах от липсата на USB-C. Лично за мен това е абсолютно задължително за всяка джаджа и хардуер. Но и да не забравяме, че все пак от марката позиционират този модел като бюджетно решение геймъри и вероятно не са искали да слагат всички екстри.

Цветовете са хубави, картината плавна – какво може повече да искате.

Моделът е позициониран за геймъри (естествено), но елементите, които подсказват това не се набиват толкова на очи, както при тежките им професионални серии. Определено харесвам външния му вид, макар и да не си давах сметка точно колко много място изискват на бюрото тези 32 инча. Трябва да каже и едно голямо плюс за стойката на АОС – отново субективно мнение, но на мен много ми допадна. Между краката има достатъчно място за дреболии, които аз често държа на бюрото и винаги оценявам, когато мониторът ми предлага възможността.

Моделът е на цена около 800 лв. и честно казано съм доста приятно изненадана от възможностите му в този ценови клас. Надявам се вие да можете да му се насладите и да споделите дали ви харесва или не.