Brother стартира предлагането на първата си серия монохромни лазерни устройства, насочени към големия бизнес. Това е изцяло нова фамилия от солидни, надеждни и изобилстващи от практични функции модели, които предлагат възможности от корпоративен клас.

Новата гама на японската фирма с обозначение 6xxx включва два принтера и три мултифункционални устройства, които са готови да посрещнат нуждите на работни групи от печат в големи обеми.

Лазерните машини са проектирани за максимален печат на до 150,000 страници на месец. Новата моделна гама може да се похвали с още няколко характеристики, които Brother предлага за първи път:

 • Най-издръжливата и надеждна гама устройства до момента.*
 • Най-бързото моделно семейство, което постига подобрена производителност.
 • Най-дълъг живот на консумативите за постигане на най-ниска цена на страница и ефективни общи разходи за печат.
 • Най-голям капацитет на входните и изходните тави за постигане на максимална гъвкавост.
 • Най-добрите функции за сигурност за гарантиране на защитата на конфиденциалната информация.

Новата гама от лазерни устройства е изключително практична. Постиганата скорост е до 50 страници в минута, а времето за излизане на първа страница – само 7.5 секунди. Това е първата гама монохромни лазерни устройства Brother с такава изключителна скорост на печат.

В комбинация с тонер касети с ултра голям капацитет за до 20,000** страници, новата моделна линия на Brother може да отведе продуктивността и ценовата ефективност на следващото ниво.

Гъвкавост, каквато не сте очаквали

Възможността за персонализиране на серията от монохромни лазерни устройства означава за бизнеса, че устройствата могат да бъдат конфигурирани според конкретните нужди. Допълнителни тави за хартия, тави тип пощенска кутия с 4 изходящи тави за подреждане и сортиране (тип кула): всичко това означава, че потенциалът за печат на големи обеми може да бъде мащабиран според изискванията. Серията е първата сред монохромните лазерни фамилии на Brother, която предлага стандартни тави с капацитет 520 листа и максимален входен капацитет от 2650 листа. Устройствата са еднакво удобни, както за разполагане в стандартна офис среда с бюра, така и за директно поставяне на пода.

Функции като вградената Near Field Communication (NFC) свързаност дават на потребителите по-добра сигурност на документите и подобрено автентификация на потребителите при получаване на заявките за печат, без нужда от скъпи карточетци.

Гамата предлага пакет от иновативни професионални решения за печат на Brother. Те включват управление на печата, което дава пълна прозрачност на използването на печат в организацията и улеснява контрола на разходите, както и възможност на служители и гости да печатат от мобилни устройства, което благоприятства бизнес политиките Bring Your Own Device (BYOD).

С помощта на Brother Solutions Interface (BSI), персонализацията и интеграцията са възможни дори с монохромна лазерна серия. Платформата BSI позволява на трети разработчици да създават специфични решения за интеграция с устройства Brother. Могат да бъдат създадени персонализирани потребителски интерфейси за осигуряване на нови възможности – това ще помогне на потребителите да подобрят оперативните работни потоци и сигурността, като същевременно ще намали разходите.

Комбинацията от възможности за печат в големи обеми, решенията от корпоративен клас и опциите за персонализация позиционират новата серия монохромни лазерни устройства Brother като сериозен претендент за покупка от страна на бизнес потребителите, търсещи решение за печат в големи обеми в мрежова среда.

Висока оценка от независими експерти

Buyers Laboratory (BLI), изключително уважавана компания за тестове, изпита някои от новите модели на Brother. BLI отбеляза значителната бизнес стойност на новите машини: „Новите модели на Brother предлагат конкурентна и по-ниска от средната обща цена на притежание,” заяви Марлен Ор, Директор в BLI за продуктов анализ на офис оборудване.

BLI признава надеждността на машините, особено при печат на големи обеми.„Дори по време на пикови натоварвания, потребителите не забелязват забавяния в изходната скорост,” добави Ор. Тя отбеляза и лекотата на използване: „Интерфейсът, подобен на този в смартфоните при моделите с тъч екран, намалява времето и сложността на запознаване с продукта, а NFC връзката елиминира неясните моменти при свързване на мобилни устройства и предлага автентификация, както и линк към информация при проблем.” В допълнение, BLI изтъкват и солидните възможности за сканиране, които увеличават продуктивността на служителите и простото споделяне на съдържание, и колаборация в облака с Brother Web Connect.***

* Според вътрешни тестове.

**Приблизителен брой отпечатани страници съобразно стандарта ISO/IEC19752.

*** Brother Web Connect изисква Internet връзка и акаунт за облачна услуга за съхранение на данни.

Факти:

Предлагано за първи път от Brother в новата серия монохромни лазерни устройства:

 • Скорост до 50 стр./мин.
 • Тонер касети за до 20,000 страници
 • Скорост на сканиране от 50ppm/100ipm
 • Стандартна входна таза за 520 листа
 • Максимален входен капацитет от 2650 листа
 • Автоматично листоподаващо устройство за 80 листа
 • Първа серия монохромни лазерни устройство с поддръжка на Near Field Communication за сигурна автентификация и мобилен печат/сканиране.

В отговор на нуждите на бизнеса

Brother се вслуша в своите клиенти и направи големи подобрения в новата серия монохромни лазерни устройства, в сравнение с предходните фамилии монохромни устройства:

 • Максималният изходен капацитет е нараснал с 600% - максимум 1,050 листа (250 стандартно).
 • Увеличение на максималния входен капацитет със 150% - максимум 2,650 листа
 • Автоматично листоподаващо устройство за голямо натоварване с 60% увеличен капацитет - 80 вместо 50 листа.
 • Подобрен с 66% капацитет на тонер касетите – осигурява по-добра цена на страница и обща цена на притежание - 20,000 вместо 12,000 страници.

Новата серия монохромни лазерни устройства включва два принтера и три мултифункционални устройства:

 • Монохромни лазерни принтери

HL-L6300DW – за малък и среден бизнес

HL-L6400DW – за среден и голям бизнес

 • Монохромни мултифункционални устройства

DCP-L6600DW - за малък и среден бизнес

MFC-L6800DW - за малък и среден бизнес

MFC-L6900DW - за среден и голям бизнес