Има обикновени монитори, а има и такива, които могат много повече от това да изобразяват картина от компютъра. Philips 222B9T може буквално да промени зоните за продажби и промоции, рецепциите и информационните киоски. На достъпна цена всеки бизнес може да получи надежден и отлично работещ инструмент за въвеждане на данни и интерактивно взаимодействие. Вече сигурно се питате за какво става дума, след като говорим за монитор. Този модел лесно скъсява дистанцията и се включва в групата на умните устройства, защото предоставя на всеки потребител възможността да търси и въвежда информация чрез докосване.

Philips 222B9T не е просто обикновен монитор, към който е добавена тъч функционалност, а цялостно разработено решение за информационни зони или точки на продажба. Това веднага става ясно от няколко признака – той има специфична Z-oбразна стойка, която освен че позволява регулиране във височина в обхват от 10 до 27 см, дава възможност за почти хоризонтално позициониране на екрана. Последното е много удобно, ако се налага прави хора да въвеждат информация. Освен чисто конструктивно, Philips 222B9T може да издържи директно взаимодействие, без да бъде повреден, защото отговаря на стандарта за водо- и прахозащита IP54. За нея спомага и допълнителното капаче, което покрива кабелните конектори.

Тъч моделът на Philips може да бъде много полезен при въвеждане на информация или навигиране из информационни портали, защото разпознава до 10 точки на докосване, както и жестове. Така дори използващите всичките си 10 пръста при писане няма да имат проблем да набират текст на виртуалната клавиатура. Модерните операционни системи, онлайн платформи и софтуерни пакети вече работят добре при управление с докосване, така че на практика няма ограничения относно задачите, които могат да бъдат изпълнявани на екрана. Същевременно той е достатъчно компактен (но не и лек, за да не може да бъде местен лесно при работа), така че да се побере на всеки фронт деск, където да предложи много по-добро преживяване на много по-голям екран в сравнение с неудобните таблети. Това важи с особена сила, като се има предвид, че Philips 222B9T поддържа и работа със стилус, така че въвежданата информация може да е в съвсем прецизен вид – например под формата на ръкописен подпис.

Като дисплей Philips 222B9T също е на нужното ниво. Full HD резолюцията на 22-инчовия TN панел осигурява достатъчно детайли, а картината може да бъде изведена посредством VGA, HDMI 1.4 или DisplayPort 1.2 интерфейс. Ако вече се чудите как е реализирана тъч функционалността, то за целта е предвиден USB 3.1 интерфейс. За да започне монитора да разбира командите, въведени с пръсти, е достатъчно да бъде инсталиран драйвер. Наред с това имате на разположение 2 USB порта за закачане на допълнителна периферия като например принтер, скенер или баркод четец.

Дисплеят идва и с фирмената технология SmartImage, която оптимизира картината според конкретното приложение и предлага опция LowBlue за намаляване на вредната синя светлина.

Philips 222B9T е интересно предложение, което може да бъде много полезно в точки на продажби, промоционални зони или места за събиране и обработка на данни, тъй като предлага голяма площ, комфорт, модерни възможности и сериозна издръжливост на атрактивна за този сегмент цена.