AOC представя нова селекция от енергийно ефективни широкоекранни монитори за професионални клиенти – новата серия 75. Стилните дисплеи с множество сертификати ще бъдат налични в различни размери – от 18.5″ до 27″ (47 - 69 см), което ги прави подходящи за различни работни среди. Потребителите могат да избират между висококачествени IPS и TN панели, и да се възползват от вградената Flicker-Free технология, която предлага комфорт при гледане, дори по време на дълги работни сесии. По този начин серията 75 отговаря на разнообразни нужди и това я прави идеално допълнение към работните пространства от всякакъв вид.

Функционален и елегантен дизайн

Всички монитори от 75-а серия притежават елегантен и изчистен дизайн в матово черно и възможност за монтиране на стена по стандарта VESA, което позволява по-универсална употреба в различните офис помещения. Мониторите могат да бъдат използвани за публични презентации също толкова успешно, както и да красят работното бюро. Всеки дисплей притежава вградени стерео говорители, които спестяват място и кабели.

Висококачествени панели и разширени възможности за връзка

Всички монитори предлагат висококачествени панели (IPS, TN) и, с изключение на моделите E975SWDA и Q2775PQU, са с Full HD резолюция. Моделите с индекс I- и Q- впечатляват със своите IPS панели, които постигат равномерно оцветени изображения и широки зрителни ъгли. Звездата на серията е моделът Q2775PQU, който предлага QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) и дава възможност на потребителите да се насладят на особено кристални и детайлни изображения, както и на по-просторен десктоп. Той предлага отлични възможности за многозадачна работа, тъй като може да покаже четири прозореца на приложения с резолюция 720p едновременно. Всички модели, с изключение на 18.5″ E975SWDA, който няма HDMI, разполагат с VGA, DVI и HDMI входове за свързване на комбинация от аналогови и цифрови източници. По-големите модели предлагат още DisplayPort и USB 3.0, който позволява директно свързване на периферия. Наличен е и USB порт за бързо зареждане, който зарежда батериите на мобилните устройства супер бързо. В комплекта са налични цифрови кабели за връзка (DVI и DisplayPort) и така потребителите могат веднага да се захващат за работа.

Енергийно ефективни и ергономични

В модерните работни среди, енергийната ефективност е от огромно значение за бизнесите, които се стремят да функционират съобразно политиките за устойчивост и пестене на ресурси. Новите монитори AOC от 75-а серия блестят със своята ниска консумация на енергия и са напълно сертифицирани от редица еко организации (вкл. EPA 6.0, TCO 6.0, EPEAT Gold). Механичен ключ помага за пестене на енергия, когато дисплеят не се използва. Друг важен аспект е здравето на потребителя. Ергономичното работно пространство е важно за поддържане на комфорта и здравето на служителите. Всички дисплеи от 75-а серия са снабдени с набор от ергономични опции, които позволяват на потребителите да настроят монитора съобразно индивидуалните си предпочитания. Всички модели с обозначение 75P са снабдени с възможност за настройка по височина, обръщане на 90 градуса, завъртане и накланяне. Качествата на всеки монитор от серията са подобрени с вградената Flicker-Free технология, която намалява ефектите на трептене, често водещи до поява на напрежение в очите след по-дълга употреба, особено при офис работа.


Следните моделите от серия 75 на AOC ще бъдат налични през март 2016 г.:


С IPS панел:
I2475PXQU
I2775PQU
Q2775PQU

С TN панел:
E975SWDA

E2275SWJ

E2275PWJ

E2275PWQU
E2475SWJ

E2475PWJ

E2775SJ


Тези три IPS модела ще бъдат налични през юни 2016 г.:

I2275PWQU

I2375PQU

I2475PQU