Понякога се чудя къде останаха добрите традиционни подаръци като парфюм, неустоим белгийски шоколад или просто романтичен уикенд за двама в СПА хотел. Но за добро или лошо светът се промени към по-технологичен и докато противниците на хай-тек ежедневието твърдят, че заради джаджите хората общуват по-малко и се отчуждават все повече, а защитниците се оправдават, че и преди не е било по-добре; аз проверявам колко известия имам във фейсбук тази сутрин и ако са по-малко от 20 си казвам, че популярността ми спада и трябва сериозно да обърна внимание на това J.

Връщайки се, обаче, къмтрескавата лудница по избиране на коледен подарък, се замислих на какво бих се зарадвала аз (средностатистическата жена днес!) този сезон от бързащия да ми предложи поредната многофункционална джаджа технологична индустрия.

Ето и списък на хай-тек желанията на жените, за устройства, които наистина ще улеснят живота им през 2015-та година!

Power Charger!

Батериите като че ли останаха последният препъни камък за производителите на телефони.

Колкото по-голям екран искаме, колкото по-бързо протичат процесите в телефона и колкото повече се възползваме от Интернет, толкова по-бързо ни пада батерията и тогава оставаме с вързани ръце и чувство на изолираност от целия свят. Да не говорим, че голяма част от хората носят по два телефона в себе си, което всъщност означава, че проблемът с падащата батерия се умножава по две. Докато чакаме първия технологичен гигант, който да ни представи телефона с дълъг живот на батерията при максимално натоварване, можем да се възползваме от външна батерия, която да зарежда телефона ни бързо и в същото време да не е обемна за носене, и съвсем спокойно да се побира в дамската ни чанта. Цените са между 50 и 150 лв. в зависимост от бързината, с която зарежда устройството и, разбира се, дали принадлежи на някоя от наложените марки.

Професионален презентер!

Дори и да не сте овладели все още изкуството на презентирането до съвършенство, подготовката и вниманието към детайла са ключови за успеха. Който и наръчник за успешни презентации да подхванете, ще се уверите, че те всички съветват да проверим няколко пъти техниката, за да сме сигурни, че всичко работи правилно под наш контрол. За това и за всяка жена, която иска да бъде перфектна в представянето си, препоръчвам професионалния презентер на Logitech – R800. Продуктът не е новост на пазара, но е изключително полезен помощник, защото освен да сменя слайдовете на презентацията ви, може да го настроите да вибрира леко в ръката ви, когато времето, определено за даден слайд, привърши. Така ще сте сигурни, че няма да се налага да препускате през важната част от презентацията си, само защото сте отделили на някои от въпросите повече време, отколкото може да си позволите.

Умен дом!

Концепцията SMART Home отдавна е заела съзнанието на всички, които истински се вълнуват от нововъведенията в тази посока. Това, което привлече вниманието ми е под търговската марка D-Link.

Едната джаджа е умен контакт, който можем да управляваме през телефона си – например да пуснем отоплението 15 минути преди да се приберем и да влезем вкъщи направо „на топло“; или за по-разсеяните - да изключат самия контакт ако се притесняват, че ютията е оставена включена…

А другото устройство е монитор, с който можем да наблюдаваме дома си от телефона или от таблета. Мониторът ще ви позволи да сте спокойна, когато оставяте детегледачката у дома с невръстния наследник, или пък ако децата спят в другия край на дома, а вие искате да сте спокойна вечер.. или пък просто много искате да знаете какво всъщност прави кучето във ваше отсъствие :-).

С каквато и нова джаджа да решите да се наградите този празничен сезон, не забравяйте, че веднага след като Дядо Коледа е оставил под елхата желаното устройство, на витрините в магазина вече изнасят лъскавата опаковка на по-новия модел. :-)