Забелязала съм през годините, че „празничните килограми“, които си мислим, че ще си отидат след напоителните декември и януари си остават част от нашата осанка докато не ни обземе тотална паника, осъзнавайки, че дори комфортните ни everyday джинси започват да отесняват. И защото съм сигурна, че всяка една жена се е подлагала на мъчителни диети в последния момент, така както знам (от опит, разбира се), че само гузната съвест не е достатъчен мотиватор за мечтаното бикини тяло, предлагам на вашето внимание няколко навика, които да изградим, благодарение на технологиите и заедно с тях да работим в посока на личното си самочувствие.


Движението е здраве – запазете час за него в календара


Дали ще карате колело след работа, ще тичате в парка, ще научавате нови хорA от нашия фолклор или ще се отдадете на плуване и пилатес, каквото и да изберете – вкарайте си часовете за посещение в работния календар (на лаптопа, телефона, таблета). Така съзнателно ще се настроите, че тази работа е част от задълженията ви и е по-малко вероятно да забравите за записания час и да се заседите пред телевизора с любимия сериал и пуканки с масло.


Не случайно ползвате УМЕН телефон


Независимо дали ползвате смартфон с Android или iOs има няколко приложения, които ще ви помогнат да следите дневния си прием на калории и дори ще направят подходящ хранителен режим според вашите навици и вкусови предпочитания.Calorie Counter – My FitnessPal например е абсолютно безплатно приложение, което ще ви преведе през дебрите на полезното меню и всичко това докато пътувате сутрин до работа с метрото или чакате в задръстването. Лесно е и удобно и на практика, истината е, че резултатите са много впечатляващи, когато човек види какво количество калории може да погълне без дори да подозира. Да, кашуто е много полезно сурово, но е възможно да изяждате 1500 калории от него на ден ей така между другото.

Много приложения ни помагат да следим колко крачки сме направили днес и какви калории сме изгорили докато вършим ежедневните си задължения или отиваме на среща с приятелка. Също действат мотивиращо да изразходваме повече енергия крачейки, и напук на застояването на офисния стол. На практика това приложение замени популярните между офис средите преди години педометри. Недостатък е че хаби батерията на телефона малко по-бързо.Понеже обичаме аксесоарите


За тези, които са готови да инвестират малко повече пазарът предлага т.нар. фитнес гривни. Разбира се функционалността им се различава, но базисно всички те отмерват активността на човека, който я носи, следят пулса ни при по-натоварени тренировки. Голяма част от гривните, които се носят на ръката като хай-тек аксесоар, могат да се свързват със смартфона, и по този начин да обменят информация за цялостния режим, който спазвате. Така ще следите кои са най-активните ви дни и ще може да изградите режим, който най-добре да балансира вашето ежедневие. Но внимавайте, защото по-базовите модели ще ви лишат от информация за изкачване на стъпала, сърдечен ритъм и други глезотийки.


Иновативното при една от представителките на фитнес гривните – Jawbone е, че следи съня и неговото качество. Също така може да се свързва през Bluetooth към телефона и да обменя информация в реално време за действията, които ви водят към по-здравословен начин на живот.


Успех!


P.S. Материалът е публикуван в списание Жената Днес!